27 лютого, 2013

У бібліотеці ім.М.Некрасова відбувся вечір-зустріч присвячений 30-річчю заснування клубу шанувальників фантастики «Световид»

У бібліотеці ім.М.Некрасова відбувся вечір-зустріч присвячений 30-річчю заснування клубу шанувальників фантастики «Световид». Вечір відкрив один із засновників клубу відомий письменник, журналіст, кінорежисер Андрій Всеволодович Дмитрук.






Він розповів про історію заснування клубу, про його трансформацію протягом багатьох років (1982 - 2012). 

Андрій Дмитрук підкреслив, що одним із доробків існування клубу є створення журналу «Искатель - Україна». 

На базі клубу була створена громадська організація «Синтез». Він також висловив велику вдячність ЦБС Голосіївського району і зокрема бібліотеці ім.М.Некрасова за надання приміщення для засідань клубу та громадської організації.


До цієї події в бібліотеці була організована виставка «Українські письменники - фантасти».





На зібрані були присутні члени клубу, які стояли у витоків його створення: Борис Сидюк, Олександр Васильківський, Олександр Коротаєв. Вони поділилися розповідями-спогадами про цікаві зустрічі на засіданнях клубу, про свій внесок в його діяльність та про долю членів цього клубу.


Голова клубу фантастики та космонавтики, засновник музею фантастики Юрій Шевела розповів про стан клубу та музею, про перспективи розвитку сучасної фантастики. 
На засіданні були присутні і молоді члени клубу, а також головний редактор журналу «Країна знань» - Тамара Василівна Белих та історик, краєзнавець Вадим Перегуда, які є пошановувачами фантастики.



Немає коментарів:

Дописати коментар