14 червня, 2016

Вшановуємо пам'ять відомого голосіївця



У ЦРБ ім. М. О. Некрасова до вшанування пам’яті відомого голосіївця Георгія Олександровича Кіреєва було оформлено виставку «Людина дивовижної долі». Георгій Олександрович - надзвичайна людина, ветеран Великої Вітчизняної війни, поет, громадській діяч. Багато років він співпрацював з нашою бібліотекою. 5 червня 2016 – сумна дата для всіх, хто його знав. Він пішов з життя, але залишив нащадкам великий творчий спадок і героїчне минуле.








Про цю людину можна розповідати дуже багато. Корінний киянин, він любив рідне місто і свій Голосіївський район, тому їм присвятив чудові вірші. Георгій Олександрович автор 14 поетичних збірок. Його називають «київським Шекспіром» за чарівні сонети. На його вірші створені пісні видатними композиторами. Він лауреат Міжнародної премії ім. С.С. Гулака-Артемовського та Всеукраїнського конкурсу "Створимо сучасну українську патріотичну пісню."

Георгій Олександрович пройшов тяжкий шлях Другої світової війни, 1418 днів – як потім він зауважив. Розмінував 10 000 мін та снарядів. Був тричі пораненим. Його прошило вісім фашистських куль, а в Сталінграді його визнали убитим і надіслали батькам "похоронку". Після Сталінграду Георгій Олександрович визволяв Смоленськ, Білорусію, Литву…















Вічна пам’ять Герою!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар