08 травня, 2018

До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


7 травня напередодні Дня перемоги у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова для учнів КРВПУБ відбувся вечір-вшанування "Йде травень крізь хвилини, дні і роки, Несе нащадкам спогади свої". До заходу було оформлено книжково-ілюстративну виставку "Уклін живим – загиблим слава", доповненням до якої є матеріали про ветеранів Голосієва: 

Георгія Олександровича Киреєва та Івана Михайловича Логвиненка.



Захід почався з перегляду відеоряду до Дня перемоги.




  Бібліотекар по зв'язкам з громадськістю Голосіївської ЦБС Логвиненко Зоя Антонівна нагадала молоді про велике свято, яке об’єднує всіх. В Україні пам'ятні заходи з нагоди перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проходять 8 і 9 травня. Так, на державному рівні вже кілька років поспіль 8 травня відзначають День пам'яті та примирення - разом з усією Європою і країнами Заходу. Водночас 9 травня в Україні відзначається як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого з радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

  Бібліотекар підкреслила, що не було б цієї Перемоги, не було б нового покоління. Тому ми повинні пам’ятати про тих, хто загинув, і про тих, хто повернувся з війни та відновлював життя своєї країни самовіданною працею. Все менше серед нас тих, для кого Друга світова війна є частиною біографії.



  Прикладом є наші славетні ветерани Г. О. Киреєв та І. М. Логвиненко, які залишили нащадкам спогади про своє героїчне минуле та великий творчий спадок. Саме про них і розповіла учням Зоя Антонівна. Також молодь запросили відвідати «Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс».
 





Книжково-ілюстративна виставка "Уклін живим – загиблим слава".




Світлу пам'ять загиблих всі присутні вшанували хвилиною мовчання. 
Вічна і світла пам'ять тим, чиє життя обірвав вогонь
 Другої світової війни!

Немає коментарів:

Дописати коментар