03 вересня, 2021

Нові надходження.

«Чарівні істоти українського міфу. Домашні духи», Дара Корній.  

    Ми починаємо забувати наші традиції, і що найстрашніше, нам нема в кого про них спитати. Тому ця книга просто справжній скарб у якому відкривається дивовижний і самобутній світ українських вірувань. В основі нашої міфології лежить одухотворення всього оточуючого світу - хати, садиби, та інших дворових споруд.
   Наше дитинство було наповнене різноманітними «забобонами». «…Цього не роби, так не підмітай, туди не  ходи і т.д. і т.п…» А чому так? Ось ви і дізнаєтесь про домашніх та дворових духів. Які з них допоможуть і як їх задобрити, а яких треба оминати «десятою дорогою», бо ще наврочать якусь халепу.
   Домовик – головний охоронник та покровитель роду. Покутній, який прошепоче вам своє благословення, та його донька Кутиха, що допомагає тримати хату у чистоті. Справедливий Хлівник, що сприяє гарному хазяїну в усьому, а ледачого карає. Жароок, Кльоцник, Пасічник, Лазник….і ще багато інших. А ще книга розповідає про духів Життєвого циклу. А ви знали, що такі бувають?
    Читаючи книгу Дари Корній, ти ніби сам потрапляєш у той чарівний світ, настільки цікаво автор веде розповідь. Малюнки яскраві і дуже дотепні. 
 
  Нумо! Відправляйся у мандри  сторінками книги, і, може, тобі вдасться підгледіти за якимсь із духів, що оточують нас у повсякденні.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар