10 вересня, 2021

День українського кіно



Напередодні свята українського кіно у ЦРБ ім. М.О.Некрасова відбулася зустріч з відомими кінематографістами. 





Авторський фільм про Василя Стуса представила Ліна Агаркова - режисер, кіносценарист, організатор багатьох проєктів у галузі культури. На екрані ми побачили Василя Овсієнка - політичного бранця, який відбував строк у таборах разом зі Стусом. Почули розповідь про батька сина Стуса - Дмитра.




Найцікавішою стала розповідь про зйомки фільму "Заборонений" виконавця головної ролі Дмитра Ярошенка. Фільм розповідає про нелегкий життєвий шлях видатного українського поета та громадського діяча Василя Стуса. Ця роль стала знаковою для молодого талановитого актора. Знайомство з Дмитром відбулося завдяки спільному проєкту Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого та ЦРБ ім. М. О. Некрасова "Ті, що здобували незалежність", присвяченому письменникам-шістдесятникам, громадським діячам, які боролися з режимом. На зустрічі у Національній бібліотеці завідувач бібліотеки № 15 Алла Дубенюк розповіла про роботу бібліотек ЦБС Голосіївського району у цьому напрямку і запросила до співпраці Дмитра Ярошенка.


Фільм "Заборонений"
подивились на прем'єрному показі працівники ЦРБ і придбали книгу з автографами авторів - Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова. Фільм був знятий на основі цієї книги.

Наші давні друзі Ігор Жук та Ірен Роздобудько розповіли про свою участь у українському кінематографі. 

Ірен - дуже популярна в Україні письменниця. Вона також автор численних сценаріїв для кіно. Ігор Жук - відомий автор та виконавець пісень, організатор міжнародного фестивалю мультиплікаційних фільмів "Крок". Він виконав пісні, які свого часу прозвучали у кінофільмах.



Творче спілкування, спільні проєкти з представниками української культури є важливою частиною діяльності бібліотек Голосієва. Турбота про збереження та популяризацію кращих зразків нашої культури є завданням кожного свідомого громадянина України.

1 коментар:

  1. Колеги, дякуємо за запрошення! Надзвичайно змістовний захоплюючий захід і компанія!

    ВідповістиВидалити