20 червня, 2022

Ірпінь – історія та сучасність

    У читальній залі  відбулась зустріч з циклу "Київщина героїчна", присвячена місту Ірпінь. 24 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України, місту присвоєно почесну відзнаку "Місто-герой України".
   Було презентовано документальний фільм "Ірпінь - історія та сучасність" про історію міста, літературні традиції, майбутнє відродження.






   Авторський фільм представила Ліна Агаркова - кінодокументалістка, громадський діяч, ведуча проєкту "Історія на екрані" у ЦРБ ім. М.О.Некрасова. Вона також розповіла про страшні дні окупації Ірпеня, які її сім’я пережила.


   Журналіст Віктор Задворнов розповів про історію своєї сім’ї, яка жила у передмісті Ірпеня, як важко було його діду виростити чотирьох доньок. Цікаво було слухати про дитячі спогади, щемливі сторінки життя.





    Людмила Падалка
прочитала свої нові поезії, присвячені боротьбі України з російською навалою.



 Педагог Ірина Людовік представила збірку літературних творів про мистецькі події в Ірпені різних часів. Адже Ірпінь з його будинками творчості письменників та композиторів, прекрасними краєвидами притягував багатьох творчих особистостей, які написали тут свої твори. 
    Голова обласної організації ГО "Центр гуманної педагогіки" Володимир Павлов згадав про сучасних письменників та культурних діячів, які продовжують мистецькі традиції Ірпеня.
       



 Народний художник України Володимир Сидорук жив і творив у цьому місті. Його творча спадщина є справжнім скарбом. Альбом  картин митця та документальний фільм представила редактор ЦРБ Зоя Логвиненко.



 
   Напередодні, 15 червня, нашому великому другу, художнику, громадському діячу, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Жоржу Шанаєву виповнилось 
86 років. Його творча активність вражає – він представив новий проєкт, який буде здійснений у найближчий час. 

 
 
    Присутні щиро привітали митця, до привітання долучилася громадський діяч - волонтер Тимофієнко Ксенія. Побажали  міцного здоров’я, творчої наснаги, підтримки та любові оточуючих. Адже такі люди творять історію країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар