23 липня, 2022

Ми брати Капранови, ви - наш улюблений читач

Вітаємо Віталія Віталійовича та Дмитра Віталійовича Капранових з 55-річчям!

   Українські популярні письменники та автори відомих творів, публіцисти, власники видавництва "Зелений пес", громадські діячі та блогери. 
   Вони народилися 24 липня 1967 року в Дубоссарах, нині Молдова. Дитинство провели в Очакові Миколаївської області.
   Брати почали свою діяльність ще на початку 90-х у москві з видавництва української газети "Тинди-ринди" та журналу української фантастики "Брати". 1998 року повернулися до України і зайнялися у Києві видавничою справою. З 2004 року брати Капранови видають літературну газету "Друг Читача", ведуть проєкт "Книжкові сезони" та "Гоголівська Академія".
З 2009 року є кураторами культурної програми ярмарку "МЕДВІН: Книжковий світ". 2011 року започаткували перший Всеукраїнський конкурс двійників Тараса Шевченка.
   Паралельно з літературною, видавничою, торгівельною та громадською діяльністю пишуть публіцистику та друкуються у різних українських ЗМІ. Брати не тільки пишуть гостросюжетні твори, а й підтримують молодих письменників. Організували премії за державне та іноземне хамство – "Золотий намордник" та "Золотий нашийник". Написали майже півтора десятка книжок.



   З 2019 року  ведуть свій YouTube-канал: Імені Т.Г. Шевченка, на якому "...ви знайдете цікаві відео на тему історії України (УПА, ОУН, Козаки, Прапор, Герб, Гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Атило, Сірко, Шевченко)".

   
  
  Нам дуже приємно, що читачем нашої бібліотеки є монтажер цього каналу Вадим Селіханович - студент, диктор, блогер, який має свій невеличкий YouTube-канал.   




    24 лютого 2022 року, з самого початку  повномасштабного вторгнення росії на теріторію України, письменники Капранови вступили у лави київського полку "Азов" і борються з окупантами зі зброєю в руках. "Ми розуміємо, що нам треба битися, бо шансів вижити в окупації не буде!"
  "Українські воїни захищають українську землю, 
а земля - захищає їх", - кажуть вони. 

У статті використані інтернет-матеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар