21 вересня, 2022

21 вересня - Міжнародний день миру

 

   Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня. Для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. І в 2022 році Україна величезною ціною бореться проти російської агресії, щоб наші нащадки ніколи не знали війни.
   Події, які відбуваються по всьому світу - війни, тероризм, проблеми зміни клімату і протиріччя між народами роблять День миру як ніколи актуальним.
   День миру встановлене Організацією Об'єднаних Націй у 1981 році.   ООН в цей день закликає країни, які знаходяться в конфліктах припиняти всі бойові дії. У 2002 році дата 21 вересня була встановлена як день загального припинення вогню і відмови від насильства.
  "РФ обрала Міжнародний день миру для ескалації своєї невиправданої війни. Україні потрібен мир на її власних умовах - з повагою до суверенітету й територіальної цілісності України." - посол ЄС Маасікас.
  Росія забирає життя дітей та дорослих, катує людей, кидає бомби та запускає ракети по мирних містах України. Вона здійснює відкритий геноцид проти українського народу. 
  Ми почали більше цінувати мир і розуміти його справжнє значення. Віримо, що мир у нашій країні неодмінно настане і ми будемо жити під мирним небом. Говорячи про мир, ми говоримо не просто про якесь абстрактне поняття, а про життя кожної людини, мирне існування, за право жити у власній державі.

Миру всім нам в усьому - миру в сім’ях,
 миру в серцях та миру нашій рідній Україні!
Слава ЗСУ! Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар