13 вересня, 2022

Нові надходження


Пропонуємо вашій увазі
науково-популярне видання
Віктора Лакизюка
Коли богами були рікипредки українців та їхні мови
            
        Справою всього життя для автора, відомого історика-лінгвіста, наукового співробітника Науково-дослідного інституту українознавства стали пошуки та  дослідження генетичних коренів українців, з'ясування питання коли і як постала материнська мова. Десятиліття наукових пошуків дали змогу відповісти на питання не тільки, ким були за етнічним походженням предки ХХVII столітть тому, але й на сотні інших, що пояснюють походження термінів скіфи, сколоти, гелони, неври, анти, енети, венети, венеди, слов'яни, руси, уличі, кривичі, волиняни. Значна частина дослідження присвячена походженню імен об’єктів, яких люди прирівнювали до самого Бога - потокам, ручаям, річкам, струмкам, рівчакам, балкам, яругам. Назви річок ілюструють душу народу. Майже кожна назва будь-якого населеного пункту України правдиво розповідає про життя доісторичних народів, які проживали на українських теренах. Чи не кожне українське слово - це закодована пам’ять минулих тисячоліть.
          Книга  розкриває тему походження української мови та етноса в цілому, указує нові напрямки дослідження коренів українців як нації.  Уперше в історії України визначена провідна роль анатолійців та фригійців у формуванні українського етносу.      
         Унікальність книги в тому, що вона, не знаходячи собі рівних за географією й обсягом залучених джерел, спростовує  та руйнує стереотипи, які протягом віків утверджувалися у свідомості українського народу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар