23 вересня, 2022

Всесвітній день туризму та День туризму в Україні

           


  Польща -  надійний  друг та сусід України

   У складні часи, коли російська агресія проти України підірвала всю систему європейської та світової безпеки, відносини між Україною і Польщею набувають особливого значення, а щира допомога польського народу українцям відкривають нову сторінку у спільній історії двох країн.
  Таке переконання під час заходів з нагоди Дня Європи у Брюсселі висловили постійні представники двох країн при ЄС, посол Польщі Анджей Садош (Andrzej Sadoś) та посол України Всеволод Ченцов. 
   "Я не маю жодних сумнівів, що ми відкриваємо нову главу у нашій спільній історії України й Польщі. Ми вже протягом десятиліть розбудовуємо нові й дуже особливі відносини між урядами, між державами та між нашими громадянами. Тож це історичний момент для нас, для українців, для поляків, для всіх європейців", - наголосив польський дипломат.
    "Ми не лише сусіди, й маємо багато спільних рис, ймовірно, більше ніж з іншими державами. Але головним є те, що Польща розуміє найкраще, у чому саме полягає проблема з росією. Зараз реальна мета росії - зруйнувати Україну як націю. Польща також пройшла крізь важкі періоди у власній історії з тим же сусідом. Тож, перш за все, йдеться само про розуміння, яке дозволяє вирішувати цю проблему. Це нова ситуація. Такий же дух буде домінувати у Європейській Раді. Коли ви маєте реальну проблему, з’являється мудрість для її вирішення", - наголосив український дипломат.
   Співпраця з Польщею стала для України життєво необхідною під час російської агресії. Кілька мільйонів українців знайшли прихисток у братній країні і зв’язки двох народів все більше міцніють.
   Особисті враження від перебування у Польщі в різні часи згадали усі присутні. Євніка Ліньова розповіла про свої подорожі і супроводила це демонстрацією фільму про Варшаву. 



   Погляд на сучасні події та реакцію поляків на війну в Україні можна побачити на фотографіях, які продемонструвала Галина Борисенко.











    

  Туризм є реальною складовою сучасних українців. Знайомство з історією та традиціями різних країн збагачує людей, дозволяє втілити в життя найкраще зі здобутків цивілізації, що зробить наше життя змістовним та щасливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар