12 вересня, 2022

Творчі люди, які знайшли прихисток у Києві


"Україно, єдиная мати ! Ми тебе не зрічемось вовік."

   
Ці строки з вірша Віталіни Ганзиної - вчительки з Бердянська, яка зараз живе у Києві, скажуть про її автора дуже красномовно. Київ став для багатьох людей, які були вимушені покинути свої окуповані міста, прихистком, новим домом, територією творчості.
 Віталіна - педагог, нагороджена грамотами та дипломами, має сертифікати та подяки обласного та всеукраїнського рівня за проведення курсів української мови. "У кожного свій фронт, і мовний - не менш важливий!" - пише Віталіна. 
 
  За час перебування у Києві вона встигла організувати і провести курси української мови для читачів бібліотеки ім. Василя Симоненка. Також у столиці пройшло вже кілька презентацій книжок, у тому числі в ЦРБ і Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського. Поетичні строки Віталіни запам’ятовуються і вражають своїм патріотизмом і ліричністю.
    Уособлення волі і сили,
                         Край чарівний красою манить.
    Рідні схили, сади, полонини,
                        Аж серденько у грудях щемить.




  У літературному осередку ЦРБ з нетерпінням чекають нових творів В’ячеслава Верховського - журналіста, письменника, громадського діяча, який переїхав із Донецька. Щемливі спогади про рідне місто, покинутий дім викликають щире співчуття. І разом з тим, ми підтримуємо В’ячеслава за його незламний дух, творчість та гумор. Втративши дім та батьків у період переселення, він знаходить у собі сили писати, виступати на різних майданчиках, брати участь у літературних конкурсах. Ми пишаємось знайомством та співпрацею з цим відомим літератором.





У цей важкий час українці об’єднані, як ніколи,
 підтримують один одного, тому що у єдності - наша сила!
Публікація підготовлена Логвиненко З.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар