27 травня, 2024

Історії вічного міста


   Історія та сьогодення нашої столиці - постійна цікава тема краєзнавчих заходів. Архітектура, соціальне оточення, екологія має важливе значення для комфортного життя мешканців міста.
  ЦРБ "Голосіївська" проводить заходи з сучасної, актуальної тематики, залучає творчих особистостей, що робить діяльність бібліотеки потрібною громаді, учнівській та студентській молоді, постійним користувачам.
  А добірка літератури про Київ допомагає долучитись до історії Києва, зрозуміти процеси, які відбуваються на наших очах.



  До Дня Києва Зоя Антонівна Логвиненко презентувала  видання  молодих києвознавців Олександра Михайлика та Семена Широчина. Загальна назва циклу "Невідомі периферії Києва" - це  інформація про сучасний розвиток міста, його околиці, які стали районами столиці. Історія Голосіївського району очима молодих дослідників доповнює наше знання про найближче середовище.



  У книзі розглянуто історію розвитку усіх історичних місцевостей  Голосіївського району,  що існують або існували. Інформацію від найменших хуторів району  викладено в хронологічній послідовності, поселення розміщені у тому порядку, в якому виникали. Також відтворено дати їх заснування або появи. У виданні велику увагу приділено науковим установам і навчальним закладам, Національній бібліотеці України імені Вернадського, Національному комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ), Національному музею народної архітектури та побуту України та іншим важливим об'єктам - іподрому, обсерваторії, кінотеатрам і будинкам культури.


Немає коментарів:

Дописати коментар