19 липня, 2024

Літературно-мистецький фестиваль «Пектораль»

     В інтернет-центрі ЦРБ «Голосіївська» відбулася зустріч з організатором першого літературно-мистецького фестивалю «Пектораль» Вадимом Перегудою. 


     Фестиваль «Пектораль» пройшов у місті Умань за участю киян: головою журі була Юлія Сак – актриса, поетеса, режисерка, яка давно співпрацює з бібліотеками Голосієва; членами оргкомітету виступили директорка Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського Вікторія Колесник та Вадим Перегуда. На зустрічі в книгозбірні він представив матеріали фестивалю, поетичні збірки та документи Міжнародного літературно-мистецького об’єднання «Пектораль».


     Вадим Перегуда – відомий у Києві історик, педагог, дослідник і автор проєкту «Міжнародний фестиваль родоводу». Він досліджує та публікує статті, які стосуються маловідомих сторінок історії України, співпрацює з кількома музеями та має широке коло знайомств серед фахівців-істориків. Його проєкти включають дослідження витоків літописної річки Почайни, давньої історії Умані, храму Святих Бориса та Гліба у Вишгороді тощо. Вадим уміє подати матеріал цікаво, неоднозначно. Тому накопичені матеріали завжди викликають інтерес та заохочують до подальших досліджень.












     Присутні на зустрічі працівники та читачі ЦРБ «Голосіївська» підтримали пропозицію Вадима Перегуди створити у бібліотеці культурологічний осередок, який має вивчати та досліджувати факти культури та історії України, популяризувати їх, стверджувати ідентичність українців у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар