23 листопада, 2018

Безсмертні дух і тіло

22 листопада у читальній залі бібліотеки на лекторій "Трансгуманізм: безсмертний дух у безсмертному тілі" (в рамках програми з реалізації Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року)  зібралось коло шанувальників письменника і наукового журналіста Андрія Дмитрука - президента Благодійного Фонду ім. Володимира Фролькіса.


Тема складна, глобальна, цікава. Андрій Всеволодович не тільки розкрив поняття трансгуманізму, а й майстерно змалював майбутнє людини в залежності від рівня науково-технічних досягнень. До речі, саме письменники-фантасти мають великий дар передбачення майбутнього і можливість показати його різні напрямки розвитку (найкращий, або найгірший).

Головною метою трансгуманізму є нескінченне вдосконалення людини, засноване на новітніх відкриттях науково-технічного прогресу. Особливо в цьому допоможуть генна інженерія, молекулярна нанотехнологія, створення нейропротезу і прямих інтерфейсів «комп'ютер-мозок». Багато трансгуманістів вважають, що технічний прогрес, який безперервно прискорюється, вже до 2050-х років дозволить створити постлюдину, здібності якої будуть принципово відрізнятися від здібностей сучасних людей. 


Активну участь у дискусії взяли жінки
















Немає коментарів:

Дописати коментар