09 листопада, 2018

Участь у Всеукраїнському флешмобі

9 листопада, у День української писемності та мови працівники та читачі бібліотек  ЦБС Голосіївського району м. Києва взяли участь у написанні  Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, що лунав в ефірі Першого каналу зі студії UA: Українське радіо.

Радіодиктант  не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб. Щорічно його пишуть українці в різних куточках світу. 
Координатор проекту Аліна Акуленко повідомила, що радіодиктан диктуватимуть із радіостудії на Хрещатику, 26, але його також можна буде слухати на хвилях "Українського радіо" і радіо "Культура", дивитися на телебаченні та в мережі Інтернет на сайтах «UA: Перший», «UA: Крим» і «UA: Культура».

Сьогодні  працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова з великим задоволенням долучилися до національного єднання навколо мови. Радіодиктант розпочався об 11:30. 













Сам текст, згідно установленої традиції, підготував і прочитав український лінгвіст, радіоведучий, доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко. 











Адреса, куди необхідно за бажанням надсилати написаний диктант:
Паперові листи: вул. Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001;
Електронні листи – rd@nrcu.gov.ua 
(Докладніше тут: http://www.nrcu.gov.ua/)

Немає коментарів:

Дописати коментар