26 листопада, 2018

До Дня пам’яті жертв Голодомору

23 листопада у «Музеї совє́тської окупа́ції Украї́ни» відбувся вечір-реквієм
 "Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни!", присвячений 85-роковинам Голодомору.
  
На захід до музею Центральна районна бібліотека ім. М. О. Некрасова запросила учнів 1-го курсу Київського регіонального вищого професійного училища будівництва.

 Мета проведення заходу вшанування пам’яті загиблих від Голодомору; поглиблення знання в учнів про Голодомор, його причини, перебіг і наслідки; акцентування на тому, що Голод 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду Українського народу.





З експозицією «Забуттю не підлягає» учнів ознайомив студент 3-го курсу історичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка Володимир Грицаченко.





























 Учні переглянули історично-документальний фільм «Голод 33 року» (2016), який заснований на спогадах свідків, мешканців українських сел. В ті часи вони були дітьми, пережили голод, бачили своїми очима страшні речі. Вони запам’ятали це на все життя і розповідають теперішньому та майбутньому поколінню.



У  ЦРБ ім. М. О. Некрасова представлена постійно діюча виставка-меморіал
  "Тоді нас міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять".



 Після заходу у музею учні КРВПУБ відвідали нашу бібліотеку, ознайомилися з виставкою, запалили свічку пам'яті та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих від голоду 1932-1933рр.


Немає коментарів:

Дописати коментар