30 квітня, 2020

Національному палацу мистецтв «Україна» -50

Бібліографічна новинка циклу "Київські ювілеї"

Національний палац мистецтв «Україна» давно перетворився в один з символів держави. Ось уже 50 років він є головною сценою країни, яку знають у всьому світі, завдяки унікальності її архітектури, чудовому технічному оснащенню, комфортності для публіки і найширшими функціональними можливостями. По-перше, Палац «Україна» - це елітний концертний майданчик, на якому проходять виступи найбільш відомих і популярних артистів сучасності з України та з-за кордону, а також концерти державного значення, приурочені до тих чи інших святкових подій. Крім того, в будівлі Палацу регулярно проводяться державні суспільно-політичні заходи і заходи, що мають міжнародне значення.

Історія Палацу «Україна» почалася з його урочистого відкриття в квітні 1970-того року, з тих пір квитки на концерти, що проходять на цьому майданчику, користуються величезним попитом. І справа не тільки в тому, що тут виступають кращі зірки вітчизняної та зарубіжної естради, люди з великим задоволенням відвідують це чудове архітектурне творіння П. Н. Жилицького і І. Г. Вайнера, що удостоїлися за його проектування державної премії іменіТ. Г. Шевченко, оскільки воно по-справжньому красиво і комфортно для глядачів.
Збудований у вигляді трапеції Палац «Україна» включає в себе понад трьох сотень різних за розміром і призначенням приміщень. Величезна за своїми розмірами концертно – театральна зала вміщає більше 3700 глядачів. Її органічна форма перетікає в сценовий простір, що гарантує глядачам, які відвідують концерти в Києві, відмінну видимість, на яких би місцях вони не знаходилися.
Сцена національного Палацу, що має площу в 907 кв. м., обладнана музичною та світловою апаратурою від кращих світових виробників, що дозволяють в повній мірі використовувати можливості акустичного та світлотехнічного концертного супроводу. Біля сцени є два електронних екрана, розмір яких становить 3 на 4 м. 

     Після проведення капремонту в 1996-тому році Палац «Україна» став ще красивішим і масштабнішим. У ньому з'явилася банкетна зала (110 кв. м.), прес-центр, обладнаний за останнім словом техніки і навіть зала для ведення переговорів. У квітні 1998-мого, Палацу присвоїли офіційний статус «Національного».
 Похід до Палацу «Україна», розташованого по вул. В. Васильківській б. 103 - це завжди яскраві емоції, незабутні враження і бажання повернутися в цей храм мистецтва ще й ще!




Сподіваємось, що карантин скоро закінчиться, і ви зможете прийти до бібліотеки прочитати цікаві матеріали про одну із візиток нашого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар