17 квітня, 2020

Великодній передзвін



 Світле Христове Воскресіння  дуже важлива подія для кожного християнина. Це найвеличніше свято відзначається християнами всього світу в пам’ять про диво воскресіння Сина Божого  Ісуса Христа. Він знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю та надію на вічне існування.   Коли настає Великдень люди вітають один одного радісним вигуком: "Христос Воскрес!", на що завжди у відповідь чують: "Воістину Воскрес!". 
 Традиційно у ніч Світлого Христового Воскресіння всі віряни йдуть до церкви на Великоднє Богослужіння. Проте у 2020 році через продовження карантину українцям доведеться утриматися від відвідування храмів.

 Невід’ємною частиною Великоднього свята є багатий стіл, центральне місце на котрому займають паски. Паска  обрядова випічка  з родзинками, яка оздоблена білою глазур’ю та різноманітними прикрасами. Також обов’язковим елементом святкової трапези є крашанки та писанки  фарбовані та розмальовані курячі яйця. Неможливо уявити український Великдень без писанок, неповторні орнаменти та розмаїття кольорів яких зачаровують око. Практично в усіх народів світу яйце шанувалося здавна і стало символом життя та народження, оскільки в ньому закладено життя як таке. 
Кожен, хто шанує це свято, отримує надію на спасіння, адже Христос Воскрес!




 З нагоди Великодня на абонементі ЦРБ ім. М. О. Некрасова розгорнуто книжково-ілюстративну виставку "Великодній передзвін". На виставці представлені видання, які розповідають про народні традиції та історію виникнення свята.

 Світле Христове Воскресіння недаремно вважають найсвітлішим святом у році. Ми завжди з нетерпінням і трепетом його чекаємо. Адже саме в цей день, як ніколи, відчувається оновлення та легкість.
Тож гарних вам свят і смачної паски. 
Колектив бібліотеки щиро вітає  
наших читачів з Великоднем! 



Немає коментарів:

Дописати коментар