17 серпня, 2020

Неповторний Крим: Феодосійській національній картинній галереї імені І.К. Айвазовського 140 років

Феодосійська національна картинна галерея імені І. К. Айвазовського — художній музей у місті Феодосії  (Крим), один із найстаріших художніх музеїв України. Це музей мариністичного живопису. Основою зібрання Феодосійської картинної галереї були 49 картин, які відомий мариніст Іван Айвазовський заповів місту. 


Нині експозицію відкриває меморіальний розділ, у якому йдеться про основні моменти життя й творчості Івана Айвазовського, етапи розвитку й діяльності картинної галереї.


З нагоди ювілейної дати у "кримському" куточку "Грінівської вітальні", яка тимчасово переїхала з бібліотеки № 15 для дітей до ЦРБ ім. М.О. Некрасова відбулось творче спілкування з циклу заходів "Неповторний Крим". У невеликому колі працівників бібліотек редактор відділу ЦРБ ім. М.О. Некрасова Логвиненко З.А. презентувала цікаву монографію вірменського мистецтвознавця Мінаса Саргсяна про життя і творчість художника Івана Айвазовського, щоб нагадати користувачам про цю знаменну дату та ознайомила з виставкою дитячих малюнків художніх шкіл Криму.























Айвазовський - відомий і невідомий - таким він постає в книзі, написаній вірменським мистецтвознавцем Мінасом Саргсяном. Найдетальніша біографія художника написана на основі унікальних матеріалів, збережених в архівах і бібліотеках Росії, Вірменії, США і Європи.
Видання доповнене багатим ілюстративним матеріалом: відтворюються рідкісні фотографії та маловідомі твори з приватних зібрань, які виставлялися в останні роки на аукціонах "Sotheby's". У додатку публікується докладний іменний покажчик. З вміщених у збірнику документів постає яскравий образ великого художника мариніста, більшого суспільного діяча, вірного сина вірменського народу.




Запрошуємо шанувальників І.К. Айвазовського до перегляду

Немає коментарів:

Дописати коментар