19 серпня, 2020

До Дня Державного Прапора України




 Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного Прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.  Державний прапор  це символ духу та свободи нашої країни. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом усіх років незалежної України. На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року.  Раніше День Державного Прапора святкували тільки у Києві на муніципальному рівні. 
 
 Зараз щорічно по всій Україні  відбувають святкування та проходять урочисті заходи. Зокрема, проведення  23 серпня о 9 годині офіційної церемонії підняття Державного Прапора України в Києві, обласних та районних центрах, інших населених пунктах України, за участю діячів науки та культури, представників міжнародних, громадських, релігійних організацій, політичних партій.  Також у багатьох бібліотеках для відвідувачів проводяться інформаційно-просвітницькі заходи, експонуються виставки з метою  виховання патріотизму та поваги до  державної символіки.
 
 
 Напередодні свята у читальній залі було розгорнуто виставку-присвяту "Україна була, є і буде Незалежною" та тематичну полицю "Прапор України  символ свободи і незалежності".

 Матеріали  виставки дають змогу користувачам бібліотеки побачити минуле і сучасне України, нелегкий процес державотворення, згадати імена та постаті великих українців, котрі в різні часи прославили Україну. 

 Головна новина на сьогодні: у Києві вже розпочали встановлювати флагшток для найвищого, головного прапора України, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко на сторінці у Facebook."Тиждень залишився до великих свят для українців — Дня Державного Прапора та Дня Незалежності. Зранку навідався на будмайданчик, де встановлюють найбільший, головний прапор України. Роботи активно тривають. Вже привезли конструкції. Напередодні Дня Державного Прапора ми відкриємо меморіал. Встановлять прапор на київських пагорбах, де відкривається дивовижний вид на наше місто. І весь Київ бачитиме головний прапор нашої держави", — сказав Кличко. Він зауважив, що проєкт зі встановлення флагштоку — благодійний, бюджетних коштів на нього не витрачають. Кошти зібрав благодійний фонд «Майбутній Київ».
 
  Як повідомлялося, цю споруду зводять на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні".  
 Висота флагштоку буде майже 90 метрів, а полотнище прапора розміром 16 на 24 метри. Підняти головний прапор країни планують 23 серпня, у День Державного Прапора України. 

 Дорогі друзі! Дозвольте привітати вас з таким гарним святом і побажати кожній родині нашої незалежної України щастя, здоров’я та віри в краще майбутнє нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар