14 серпня, 2020

"Світле кіно" повертається в бібліотеки


Вшосте цього року відбудеться Міжнародний кінофестиваль "Світло" і стільки ж існує загальноміський проєкт «Світле кіно мандрує бібліотеками»

В рамках цього проєкту глядачі - користувачі бібліотек -  переглядають фільми призерів та переможців Міжнародного кінофестивалю «Світло» попередніх років, що підіймають життєво важливі теми у сюжетах, в яких не має місця насильству та аморальності.
Цей проєкт було започатковано за ініціативи Громадської ради при КМДА "Комітет з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини", який очолює Котлякова Лариса Костянтинівна.


В Інтернет-центрі ЦРБ ім. М.О. Некрасова з дотриманням дистанції і всіх санітарних рекомендацій МОЗ України для проведення культурно-просвітницьких заходів відбулась творча зустріч з Л. Котляковою і М. Макаренком, членами Спілки християнських письменників.













Вони розповіли присутнім історію народження цього кінофестивалю, організатором якого стала Спілка християнських письменників України. Вона завжди була ініціатором оригінальних проектів, серед яких: фестивалі християнської публіцистики, поезії, номінація «Людина року в українському християнстві» та інші. 

Лариса Костянтинівна особливо зазначила, що "кінофестиваль «Світло» - це платформа для збору та пропаганди світлого, культурного, просвітницького кіно як в Україні, так і за її межами. Він об'єднує, з одного боку, режисерів, з іншого - поціновувачів кіно, які виступають за формат фільмів, передач, відео роликів без насильства та аморальності". 

Метою кінофестівалю є підтримка та популяризація морального кіно, розвиток и реклама українського кінопродукту, розширення кінозв'язків між країнами, пошук молодих талановитих кінематографістів.


Присутні переглянули кілька фільмів різного жанру і тематики - це і анімація, і соціальні ролики, і музичні, але після кожного хотілося сказати «Дивіться світле кіно!» 

Запрошуємо на перегляди (за умови послаблення карантину)

Немає коментарів:

Дописати коментар