19 серпня, 2020

День незалежності України



Свою Україну любіть,
Любіть її...
Во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Т. Шевченко

  
  29 років тому, у серпні 1991 р. в Україні відбулася подія, яка ознаменувала собою початок нової ери в історії нашої держави. У день, коли було проголошено Акт про незалежність України, здійснилась найзаповітніша мрія всіх поколінь українського народу, а 24 серпня стало найважливішою датою в Україні і відзначається як національне свято — День Незалежності України.
    Одна з найбільших за територією країна, без якої вже не можна вести мову про' Європу, Україна відбулася, постала і стверджується в світі як суверенна, соборна європейська держава, бо існує не тільки у зовнішній атрибутиці, а повноцінно й повнокровно, в усіх властивих незалежним державам вимірах і параметрах. У цій об’єктивній і незворотній дійсності — вінець та довершення усіх попередніх спроб вибудови української державності, торжество історичної справедливості.
     У біографіях держав і народів не буває легких шляхів без труднощів і помилок. Україна йде через горнило випробувань перехідного період вирішує проблеми, часом дуже гострі й болісні, але український народ має високу мету — зберегти незалежність і збудувати процвітаючу, могутню державу. Це — святий обов’язок перед близькими і далекими попередниками, які стояли біля витоків української державності і залишили нам спадок любов до рідної землі, вигартовану часом і випробуваннями, кращі риси народної душі й національного характеру. Велика потенційна сила національного духу й життєвості нації спроможна виконати цей обов’язок задля прийдешніх поколінь.
    Історія свідчить, що виживають ті нації, які здатні у пору вирішальних випробувань відкинути внутрішні незгоди і суперечності та об’єднати зусилля заради стратегічних цілей. Лише спільні, узгоджені та рішучі дії дають переможні результати. Тільки разом ми зможемо побудувати справжню  незалежну Україну, яка дасть кожному громадянину життя, гідне людини, а всій країні — статус демократичної. 
За матеріалами інтернет видань

Дуже привабливе слово – НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. За це варто боротися!


До вашої уваги рекомендаційний список літератури "Навіки вільна" присвячений 29-ї річниці проголошення незалежності України...(детальніше>>>)

Зусилля кожного дають можливість усім разом перетнути межу, 

за якою зміцніє нація.

Читайте, навчайтесь, пишайтесь своєю Батьківщиною!

Немає коментарів:

Дописати коментар