29 вересня, 2020

Цей дивовижний світ – бібліотека



Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня 
  В цей день у нас є особлива нагода подякувати за клопітку працю та високу місію бібліотекарям: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.   Бібліотекарі – це провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів. 
  Бібліотека сьогодні – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими: тут проводять виставки, творчі вечори, зустрічі з цікавими людьми, літературно-музичні свята, презентації книг, відбуваються покази фільмів та дискусії У бібліотеці завжди панує особлива атмосфера, яка об’єднує однодумців. 


 29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, заступник голови Голосіївської РДА Березовський Володимир Іванович і начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сінкевич Інна Федорівна привітали працівників ЦБС Голосіївського району з їх професійним святом. Вони подякували бібліотекарям за сумлінну працю та зачитали привітання від голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Садового Сергія Миколайовича: "Шановні працівники бібліотек Голосіївського району столиці! Прийміть теплі вітання з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек! У всі часи бібліотека виконувала важливу місію бути пам’яттю народу, скарбницею культурних цінностей людської цивілізації. І сьогодні вона продовжує відкривати нам шлях до скарбів споконвічної мудрості та знань, до неоціненних джерел, які творять національний світогляд. Без сумніву, бібліотеки були і залишаються найважливішими осередками культурного і просвітницького життя району. Нехай і надалі Ваша творча енергія та високий професіоналізм плідно працюють на ниві культурного розвитку суспільства. Тож від щирого серця бажаю процвітання нашим бібліотекам! А бібліотечним працівникам зичу міцного здоров’я, достатку, невичерпної енергії та нових успіхів у Вашій благодійній просвітницькій справі! Чекаємо від Вас нових ініціатив, цікавих та перспективних проєктів!".








Немає коментарів:

Дописати коментар