25 вересня, 2020

День пам’яті жертв Бабиного Яру


29 вересня Україна вшановує День пам’яті жертв Бабиного Яру

  Цьогоріч 
виповнюється 79 років від початку однієї з найбільших трагедій XX століття – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у місті Києві, що вчинили нацисти у 1941-1943 роках.  Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року в Бабиному Яру розстріляли майже 34 тисячі людей. 
З тих пір це місце стало всесвітньо відомим символом Голокосту. 
  У період нацистської окупації Києва (1941-1943 рр.) у Бабиному Яру були розстріляні євреї, роми, радянські військовополонені, радянські активісти, члени Організації українських націоналістів та інші. Першими жертвами стали представники київської єврейської громади, про це свідчать як розповіді очевидців, так і розслідування, проведені спецслужбами та науковцями. 
  Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних проміжків у часі. Бабин Яр — страшна сторінка в історії всього людства. Понад сто тисяч людей стали жертвами спотвореного світогляду та нелюдської жорстокості. Усі ми маємо пам'ятати про цей злочин.

 З 25 - 30 вересня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова було розгорнуто виставку-пам'ять "Бабин Яр:  історія та долі". Запрошуємо всіх до перегляду.



Немає коментарів:

Дописати коментар