20 серпня, 2021

День Незалежності України у бібліотеці


 Поздоровити зі святом Дня Незалежності України до читальної зали ЦРБ ім. М. О. Некрасова прийшли друзі бібліотеки. Святково оформлене приміщення, книжкова виставка, присвячена видатній події, художні роботи створювали піднесений настрій у присутніх.

   Гостям був показаний документальний фільм про заповідний куточок унікальної для України письменницької садиби, що постала наприкінці ХІХ століття. Садиби, яка має свою цікаву історію і знаменитого творця  - Івана Тобілевича. Заповідник "Хутір Надія" став осередком неповторного культурно-мистецького явища, де були започатковані традиції українського національного театру. Про цей унікальний заповідник зняла фільм Ліна Агаркова - відомий кінодокументаліст, режисер, ведуча бібліотечного проєкту "Історія на екрані".

   З цією землею біля міста Кропивницький пов'язані долі не тільки українських театральних діячів, а й творчої родини Тарковських - поета Арсенія Тарковського та його сина Андрія - всесвітньо відомого  кінорежисера.



"Тут кожний кущик

Пам'яттю пропах.

Духовною оазою народу

Стоїть "Надія"

В сонячних степах".

   


Бібліотека отримала також подарунки: збірку творів переможців Міжнародного літературного конкурсу "WorkStorу: робота у фокусі літератури". Особливо цікавою стала книжка "Театр тіней"16-річної  авторки Ольги Камінської з автографом.  Закінчилось свято музичним акордом - піснями у виконанні дуету "Відрада".

30-та річниця Незалежності України буде широко відзначена в Україні і світі.  А у кожній бібліотеці ЦБС Голосіївського району відбудуться святкові заходи, у яких візьмуть участь творчі особистості, широкі кола читачів. Адже День Незалежності України - це свято кожного українця! 

Немає коментарів:

Дописати коментар