14 грудня, 2021

В Україні вперше відбувається Національний тиждень читання

Із 13 до 19 грудня в Україні вперше відбувається Національний тиждень читання. Захід проводить Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.
Національний тиждень читання – це загальнонаціональне свято, що об'єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні.
Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця.

Передбачається, що всі причетні — бібліотеки, книгарні, видавництва — зорганізують події та акції, які допоможуть залучити нових читачів і стимулюватимуть до придбання та читання книжок тих, хто вже «в секті».


    Навіщо читати?

    Гасло цьогорічного Національного тижня читання — «Знайди свою книжку!». 


    Адже саме правильна книга в правильний час здатна затягнути людину в читання й згодом зробити це її постійною практикою. Навіщо це потрібно? Згідно з дослідженнями Українського інституту книги:

  • читачі щасливіші, частіше досягають поставлених цілей та більш стресостійкі, ніж нечитачі;
  • серед нечитачів вдвічі більше безробітних, ніж серед любителів читання;
  • більшість українців погоджуються як з тим, що «читання допомагає зробити складний вибір, коли цього вимагають життєві обставини» і майже половина (47 %) переконані, що читання сприяє матеріальному достатку.

Національний тиждень читання — це період особливої уваги до читання та місця книги в сучасному цифровому і швидкому житті. Дуже часто від особистого вибору кожного українця залежить: читати чи не читати, що читати, що придбати, а за чим піти в бібліотеку, що подарувати близьким і друзям на свята.

Беріть участь у Національному тижні читання, використовуйте гештеги "тижденьчитання" і "знайдисвоюкнижку".


За матеріалами інтернет видань




















Хай читачів в Україні стає більше з кожним днем 


Немає коментарів:

Дописати коментар