03 грудня, 2021

Міжнародний день волонтера

    5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об`єднаних Націй в 1985 році.
     Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерського руху в сучасній Україні. Без волонтерів не було б Майдану.  Він би зібрався, але навряд чи вистояв без надійного по-справжньому народного волонтерського тилу. 
     Люди допомагали усім чим могли: їжею, грошима, ліками, часто ризикуючи своїм здоров’ям і життям. Волонтерами ставали також і професіонали – медики, юристи, психологи – що прагнули якось фахово допомогти однодумцям. Величезний тягар турбот винесли на собі волонтери у війні з російським окупантом.
                 
   Вже не одне десятиріччя в бібліотеках Голосіївського району продовжується знайомство з творчістю Жоржа Шанаєва. Воно перетворилось на активну творчу співпрацю та міцну дружбу. Небайдужа громадянська позиція привела митця восени 2004 та 2013 років на Майдан. Займаючись волонтерською діяльністю, він, як творча людина, ще й відображав у графіці   події тих днів.  Унікальний стиль своєї графіки художник називає стилем петрогліфів (наскельні зображення). Роботи Жоржа Івановича ясні, виразні і зрозумілі глядачеві, підсилюють емоційну лінію.    

До Міжнародного дня волонтера пропонуємо вашій увазі
віртуальну виставку "Волонтери на майдані"
(графічні роботи Жоржа Шанаєва) .

     
       Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності, буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у соціальній підтримці потреб своїх громадян.

             Здоров’я всім волонтерам, сил, енергії, людської вдячності!

Слава Україні!

2 коментарі: