19 грудня, 2021

У "Тиждень читання" рекомендуємо найкраще.

  Як залучити дітей до читання? - багатьох батьків турбує це питання.
  Бібліотекарі рекомендують - починати треба з самого ранішнього віку та читати дітям найкращі книжки на добраніч.
 




Саме такою і є книга 
Ервіна Мозера 
"Фантастичні історії на добраніч".









        Книжковий котик.
  Котик Ксав’є Хутроруд більшу частину зими проводить у добре натопленій комірці на горищі. Там він лежить у гамаку і читає.
  Шістьом мишкам, які живуть на даху, нічого боятися.
 Тут, нагорі, панує вічний спокій − адже тут книжки! Навіть міль і мухи у цій комірці читають крихітні романи про комах. Та й павучок, що мешкає між балок, уже давно не снував павутини. Він не мав часу, бо саме вчить алфавіт.
  На цьому горищі тихо – тихо! Можна навіть подумати, що тут ніколи нічого не відбувається і все смертельно нудно.
   Неправда! Ця тиша аж рипить від напруги! Читачі вирушають у неймовірні подорожі!   Перед їхніми очима постають місця, до яких не дістатися ні кораблем, ні літаком. Вони переживають карколомні й небезпечні пригоди. Бачать країни, яких не існує насправді. Вони потрапляють, куди хочуть, і годі чомусь стати їм на заваді! А до всього, їм повсякчас надзвичайно затишно. Читання книжок – то таки справжні чари….
   А ще там є багато багато історій про тварин, які живуть у різних куточках Землі,  допомагають один одному, потрапляють у різні пригоди та дуже полюбляють читати.



   Коли ваша дитина дізнається про Книжкового котика, дідуся Медоїда та кішку Доротею, що оселилася у Книжковій вежі, то мабуть і сама захоче навчитися читати та завітати у бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар