04 жовтня, 2022

1 жовтня - Міжнародний день людей поважного віку

   Міжнародний день людей поважного віку - привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку та розуміння поколінь. Найбільше багатство літніх людей - їх досвід, багаторічна добросовісна праця, мудрість, вміння.
   Особливо цінним для діяльності бібліотек є співпраця з установами культури, громадськими організаціями та активістами. Можливість запросити на заходи творчих особистостей, членів сімей видатних та цікавих людей, розширити коло інтересів користувачів бібліотек, долучивши до культурних пластів України різних часів.


      Зустріч у Київському меморіальному музеї Максима Рильського, яка була організована спільно з ЦРБ ім. М. О. Некрасова стала видатною подією у знайомстві з мистецьким спадком художника та скульптора Жозефа Ліньова. Велику експозицію про його творчість представила сестра митця Євніка Ліньова. Художник був відомим громадським діячем - шестидесятником, талановитим педагогом, який прищеплював молоді патріотичні почуття, любов до батьківщини.






     Цікавою стала участь у заході  Володимира Прядка - народного художника України, професора, викладача Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка.


    Практичний життєвий досвід людей старшого покоління - нерозривний місток, який з’єднує покоління. Вони пройшли крізь випробування, зуміли пронести через життя найкращі духовні якості - честь, гідність, вихованість, толерантність.

Немає коментарів:

Дописати коментар