13 грудня, 2022

Нові надходження

Крістіан Ґе-Полікен  "Вага снігу"
  У книзі йде розповідь про двох людей різного віку та складу характеру, які через збіг обставин змушені разом зимувати у віддаленій хатині. Один з них їде у село до батька, якого не бачив 10 років. На жаль, батько помирає, а сам чоловік потрапляє у аварію і стає безпомічним. Хворого залишають у закинутій хаті на краю села і примушують доглядати за ним старшого чоловіка - Матіаса, в якого нема іншого виходу. Він також застряг в цьому селі випадково і йому пообіцяли допомогти дістатись міста, щоб побачити дружину, щойно зійде сніг. 
   Насправді всі персонажі цієї книги знаходяться в ув'язненні. Оповідач - у власному скаліченому тілі, його доглядач Матіас - у віддаленій від села хатині, а жителі самого села - у ізоляції від решти світу. Двоє дорослих чоловіків змушені жити під одним дахом, і кожен має свої інтереси, які не завжди  збігаються. Конфліктів не уникнути. 
   Сніг тут чудовий і його багато. Своєю вагою він не лише ломить дах, а й лягає психологічним тягарем на плечі героїв. 
   Криза затягується на місяці без надії на вихід з неї. Починається втома, зневіра і деградація. Як вижити у такій ситуації - психологічно і фізично? Чи вдалося це фактично безпомічному герою? Про це й розповідає роман "Вага снігу".

Немає коментарів:

Дописати коментар