02 квітня, 2024

Враження від книги

Макс Кідрук "Бот. Атакамська криза", "Бот. Ґуаякільський парадокс"


 "Бот. Атакамська криза". Ця історія розвивається навколо подій у самому серці Чилійської пустині Атакамі, де розгорнула свою діяльність міжнародна група вчених для створення перших у світі людей з імплантатами нанороботів у головному мозку. Головний герой, Тимур - звичайний програміст. У звичайному житті займався розробкою ботів і моделюванням їх поведінки в ігрових умовах. Піддавшись спокусі заробити багато грошей, він їде в Атакаму, щоб виправити програму для ботів, написану на замовлення кілька років тому. І з жахом розуміє, що стикнувся з чим то більш реальним, чим просто гра. Розуміє, що боти - це реальність, жахаюча реальність, яка вирвалась на волю і несе смерть усім, хто стоїть у них на шляху. Зупинити їх - це вже нова задача і нагорода за її виконання - твоє власне життя, а не обіцяні гроші! 
  "Бот. Ґуаякільський парадокс"- продовження книги "Бот. Атакамська криза". Тимур - найкращим програмістом компанії ТТР. Він намагається забути те, що сталося п'ять років тому, коли створені ним боти стали фактично поруч з людьми і перетворилися на вбивць. Але Тимуру ще не відомо, що Ґуаякілі шириться нова епідемія і величезна кількість людей потрапляє до психіатричних клінік після скоєння особливо жорстоких злочинів. Всі ці люди малюють ідентичні фрактали і повторюють ім'я: "Тимур..." 
   Автору вдалося по-справжньому показати все те страхіття, що очікує людство, якщо технологічні розробки вийдуть з-під контролю і в що це може вилитися. Стилістика книжок динамічна, напружений сюжет. 
  Читається на одному диханні. І, якщо полюбляєте наукову фантастику і технотрилери, читайте обов’язково, бо подібного в українській літературі наразі просто немає!

В статті використані інтернет матеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар