10 квітня, 2024

Фронт та тил разом

    Працівники та читачі ЦБС Голосіївського району м. Києва: ЦРБ "Голосіївська", бібліотеки ім. П. Панча, бібліотек для дітей ім. В. Симоненка та ім. Н. Забіли  взяли участь у патріотичній акції "Фронт та тил разом", яка відбулася 9 квітня 2024 року у Київському музеї Шолом - Алейхема. 







   Ініціатором акції є Сергій Черепанов - письменник, бізнесмен, режисер, громадський діяч. Він давній партнер бібліотек Голосіївського району.

  Перед присутніми виступив Валерій Житинський - член територіальної оборони Києва у перші дні повномасштабної війни з 24 лютого 2022 року. Він поділився спогадами про ті події, адже він був чи не найстаршим у загоні, маючи 72 роки. Розповів про синів, які зараз на передовій.




   Журналіст, громадський діяч Віктор Задворнов поділився 
щемливими віршами, які отримав від сина з фронту.


Патріотичні пісні на власні слова виконала 
Вікторія Микитенко - естрадна співачка, актриса. 
  


Присутні мали нагоду підтримати ЗСУ шляхом збору донатів 
або придбання витворів мистецтва часів війни - снарядів, 
розписаних учнями художніх шкіл.

 



  Поєднання зусиль усіх працівників та користувачів закладів культури на підтримку ЗСУ, організацію патріотичних проєктів є дуже важливою функцією цих установ у воєнний час. Музей Шолом-Алейхема на чолі з директоркою Іриною Климовою проводить велику роботу у цьому напрямку. А також популяризує творчість видатного письменника, виставкові, театральні, лекційні проєкти викликають великий інтерес у мешканців Києва.

 Музей Шолом-Алейхема - музей, присвячений життю і творчості відомого українського єврейського письменника Шолом-Алейхема, твори якого перекладені 64 мовами світу. Більшу частину свого життя письменник прожив в Україні.

   Музей Шолом-Алейхема відкрито в 2009 році до 150-річчя народження видатного письменника. Музей розташовано в ТРЦ "Арена Сіті", побудованому на місці будинку, в якому мешкав Шолом-Алейхем з 1896 до середини 1903 року. Експозиція київського Музею включає матеріали про  життєвий та творчий шлях видатного письменника,  знайомить із багатогранною культурою єврейського народу.


   У Музеї працює лекційна програма "Сторінки єврейської історії та культури", проводяться концерти, семінари, конференції, зустрічі з видатними діячами культури, науки, мистецтва тощо, у яких беруть активну участь працівники та читачі бібліотек міста та Голосіївського району м.Києва.


Немає коментарів:

Дописати коментар