30 вересня, 2024

Виставка живопису Івана Марчука

 З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек співробітники ЦРБ "Голосіївська" відвідали унікальну виставку-ретроспективу  творчості  відомого українського живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка  Івана Марчука "Іван Марчук. Космічна містерія життя"




 Іван Марчук створив близько 5000 робіт, відкрив понад 150 монографічних та 50 колективних виставок. Його роботи знаходяться у музеях на п'яти континентах. Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла його до Золотої гільдії (до якої входить 51 художник зі всього світу) та обрала почесним членом наукової ради академії.



 Роботи для виставки надали 7 музеїв України (Сумський обласний художній музей, Хмельницький художній музей, Національний художній музей, Музей Тараса Шевченка, Канівський заповідник, Приватний музей сучасного українського мистецтва та більше 20 приватних колекціонерів). Така співпраця дозволила продемонструвати повне зібрання відомих творів митця, а також тих, що раніше ніколи не були представлені на широкий загал.
 На виставці представлено понад 180 картин Івана Марчука: пейзажі українського села, задумливі метафори душі художника, реальні та фантастичні квіти, абстрактний сюрреалізм, феєричні експресії, самобутні  натюрморти,  замальовки. Митець художніми засобами передав емоції та почуття його великої душі, у кожній картині - його досвід і переживання. Філософські теми  картин - власне бачення глибоких філософських тем людського буття.




Найкращий подарунок - це 
приємні емоції, які запамʼятовуються.
Картини Івана Марчука неймовірні, це щось магічне та незвичайне!

Немає коментарів:

Дописати коментар