09 вересня, 2024

Подорожуємо Україною

     У приміщенні інтернет-центру ЦРБ «Голосіївська» напередодні Дня туризму відбулася цікава зустріч членів ГО  «Об'єднання інвалідів «Джерело натхнення» з давнім другом бібліотеки, науковцем і відомим києвознавцем Михайлом Макаренком. Він поділився своїми враженнями від подорожі до Трускавця, супроводжуючи розповідь численними фотографіями. 


     Михайло, який з народження мешкає в Голосієві, знає чимало унікальних фактів про цей район і щедро ділиться ними з читачами бібліотек. Окрім цього, він є громадським активістом і входить до спільноти, яка захищає екологію Голосіївського лісу.


     Присутні також ознайомилися з творчістю Анатолія Макарова ‒ українського письменника, культуролога, літературного критика та дослідника київської старовини. Їм була представлена п’ята книга з семитомної серії «Світ київської старовини». Цікаві розповіді про життя киян XIX-XX століть, історії окремих місцевостей міста та характерні типи мешканців допомагають краще зрозуміти історію нашої столиці.



      Історії з минулого та сучасного життя викликають жвавий інтерес у читачів бібліотек, і їхню зацікавленість потрібно підтримувати та розвивати.




     



Немає коментарів:

Дописати коментар