17 квітня, 2015

Презентація книг Сергія Лисенка для майбутніх детективів

В Інтернет-центрі ЦРБ ім. М.О. Некрасова відбулася зустріч з Сергієм Лисенком - автором книг  з правоохоронної діяльності, які він подарував всім бібліотекам ЦБС Голосіївського району м. Києва. Це перша презентація його книг: «Самоучитель сыщика, или Преступления раскрываем сами», «Корпоративные конфликты и методы их разрешения»,«Теория управления безопасностью социальных систем».

Свій трудовий шлях Сергій Олексійович почав оперуповноваженим карного розшуку в одному з районних відділів внутрішніх справ м. Харкова та закінчив заступником начальника УБОЗ Київської області в званні підполковника міліції, тому не з чуток знає, як важливо для успішного розслідування сприяння з боку потерпілих. «Я з дитинства мріяв стати сищиком або розвідником, - відповідаючи на запитання розповів автор. - У мене в родині і батько, і дід військові, тому відразу визначився, ким хочу бути». 



За час служби в ОВС був нагороджений 30-ма різними відомчими і іноземними нагородами. У 2013 році в Міжрегіональній академії управління персоналом отримав наукову ступінь - кандидат юридичних наук, 17.02.2014 присвоєно вчене звання - професор Кафедри управління безпекою і правоохоронної діяльності. Викладає предмети: теорія безпеки соціальних систем; теорія корпоративних конфліктів та методів їх подолання. 




Найбільше запитань у присутніх викликала книга «Самоучитель сыщика, или Преступления раскрываем сами». Ця книга - практичний посібник для звичайної людини, що дає елементарні знання для того, щоб не стати жертвою злочину, а якщо вже таке нещастя трапилося - допомогти правоохоронним органам кваліфіковано і швидко розкрити цей злочин. Сергій Олексійович розповів про гучні кримінальні злочини, у розкритті яких він брав безпосередньо участь, за що був нагороджений у 2006 році Президентом України Орденом "За мужність" 3-го ступеня.


Бібліотекарі відділу обслуговування ЦРБ ім. М.О. Некрасова домовились про наступну зустріч з молоддю та студентами. Адже, їм не завжди вистачає правових знань, і вони потребують спілкування з такою фаховою та досвідченою людиною як Сергій Олексійович Лисенко.


Головний Бібліотекар з питань масової роботи та зв'язків з громадськістю Зоя Логвиненко подарувала нашому гостю книги письменника, відомого криміналіста, викладача Івана Михайловича Логвиненка з сімейного архіву.