29 квітня, 2015

Чергове засідання кінолекторію

28 квітня у ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбувся допрем’єрний показ нового документального фільму «Жити довго, жити вічно…». Автор цього фільму – ведучий кінолекторію, письменник, журналіст Андрій Дмитрук.


Зйомки фільму тривали з листопада 2014 року по квітень 2015. Він присвячений темі програми «Жити довго, жити вічно», яка була надрукована у журналі «Радуга» ( № 5-6 за 2014). 
Фільм - результат проведеної роботи автора та його команди. Протягом півроку вони активно співпрацювали з кількома відомими київськими науково-дослідними інститутами. Андрій Всеволодович надав можливість українським науковцям висловити свою думку про подовження людського життя.

При роботі над фільмом було використано багато матеріалу: приклади з життя славетних  людей, довголіття у рослинному і тваринному світі, досягнення генної інженерії, кібернетики та медицини... Автор показав, як людство від створення світу до наших днів постійно намагалося і намагається вирішити проблему подовження життя.


Після перегляду фільму Андрій Всеволодович відповів на численні запитання присутніх, а також розповів про цікаві моменти знімального процесу.