13 грудня, 2018

До Дня ліквідатора

12 грудня співробітники ЦРБ ім. М. О. Некрасова разом з бібліотекарем  КРВПУБ
 (Баранова Л. П.) та заступником директора з навчальної роботи (Кашпур А. Я.) організували для учнів цього закладу презентацію книги «За Україну молюсь»
  
української поетеси  Валентини Козак.




Валентина Спиридонівна Козак – поетеса, сатирик, драматург, перекладач, громадська діячка. З 1979 член Національної Спілки письменників України. Вірші почала писати з дитинства. Авторка багатьох збірок поезії про красу рідного краю, його минувшину і сьогодення («Сурми серця», «Кобзарівна» та інш.) Вірші пройняті мотивами народної творчості. Опанувала жанр думи, балади; працює також у жанрі гумору і сатири, літературної пародії. В її творчому доробку є книжки для дітей («Де росте пшоно?», «Алфавіт-садоцвіт»). На її вірші створено низку пісень. Вона - лауреат літературних премій.



 Інноваційна книга письменниці Валентини Козак «За Україну молюсь», отже і за Європу… - це реквієм на вшанування пам’яті загиблих героїв-пожежників, солдатів («Змієборців»), материнська ревна молитва за потерпілих унаслідок катастрофи ЧАЕС 1986 року.

Це обпечений радіаційним полум'ям зойк усіх матерів про опромінених синів, болі родин чорнобильців, привернення української влади і світу до їхніх соціальних болючих проблем.






Валентина Козак читала свою поезію, згадувала багато імен пожежників-героїв і звичайних людей, постраждалих від радіації.  Показувала світлини.



Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів.


До речі, Валентина Спиридонівна проводить уроки пам'яті 26 квітня (День пам'яті Чорнобильської трагедії) у Спілці письменників України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар