13 грудня, 2018

До Дня ліквідатора

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 13 грудня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбулась зустріч-презентація "Пропусти Чорнобиль крізь серце!" з ліквідатором, громадським діячем,
 художником-графіком Жоржем Шанаєвим.


Жорж Іванович (за професією водолаз) розповів присутнім про свій винахід: підводне склеювання труб, яке він використовував під час ліквідації аварії на АЕС. Він навів приклади, як ліквідатори ціною власного життя відвернули наслідки небезпечної катастрофи.
14 грудня - це не тільки свічка пам'яті на честь загиблих ліквідаторів, а й пам'ятна дата, яка згуртувала величезну кількість людей перед лицем великої біди. В 2000 році Жорж Іванович створив і очолює першу в Україні студію-галерею творчості інвалідів «Ми духом не зламні». Він ознайомив учнів зі своїми графічними малюнками. Герой-ліквідатор  запросив молодь обов'язково відвідати Національний музей «Чорнобиль».

Жорж Іванович виконав авторську пісню про катастрофу на ЧАЕС та пояснив хлопцям значення слів з пісні.


Виставка  графічних робіт Жоржа Івановича "Чорнобиль - біль душі людської"








Учні розглядали світлини з архіву Жоржа Івановича




 Шаповалюк П. П., викладач світової культури училища, нагадала учням прізвища перших ліквідаторів Чорнобильської АЕС. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв.

Поліна Павлівна розповіла як постраждало від радіації не тільки населення Чорнобиля, а й кияни.





Немає коментарів:

Дописати коментар