19 грудня, 2018

Подорожі великі і маленькі



18 грудня у читальній залі ЦРБ ім. М. О. Некрасова відбулась презентація матеріалів з Всеукраїнського фестивалю української книги "Феодосія", а також цікава бесіда-зустріч з лауреатом одного з фестивалів -
  Сергієм Черепановим.
 (З циклу заходів "Неповторний Крим")

На захід були запрошені учні групи №208 КРВПУБ.








Відкрила захід бібліотекар Зоя Антонівна Логвиненко -  постійний учасник, а також член журі конкурсу (до анексії Криму). Цей фестиваль був започаткований Всеукраїнським товариством "Просвіта" ім. Т. Г. Шевченка у чарівному місці Феодосія в 2000 році.
 Зоя Антонівна розповіла про організаторів та учасників, які приїзджали з різних міст України, яких об’єднувала велика любов до літератури, книги, людей (читачів великих та маленьких). 


Підтвердженням діяльності фестивалю є дбайливо збережені матеріали: програми, подяки, листівки, газетні статті, атрибутика ...





 Зоя Антонівна представила молоді поважного гостя - Сергія Черепанова. Він бізнесмен, викладач, письменник, поет, драматург, актор, продюсер, громадський діяч, член правління Українського товариства Януша Корчака, член редколегії журнала "Радуга".






Сергій Юрійович розповів про свою творчість, про те як пишуться книжки, як цей процес приносить велике задоволення автору, зневажаючи на труднощі. А вдячність читачів - найкраща висока нагорода для письменника.




   З особливою увагою учні слухали про подорожі письменника. Він побував у 65 країнах світу, але з синівською теплотою та любов'ю відноситься до рідного міста Києва і розповідає про нього в своїх творах.



Дуже яскрава за змістом та оформленням книга "Тайна-о-Пасхи". Вона здивує багатьох, дасть поштовх для власних інтелектуальних пошуків і відкриттів.




 



Книжка "Гострозорий хлопчик" (у перекладі з російської Ольги Порядинської) – це тепла та дружня оповідь уже дорослого чоловіка про дитинство, проведене здебільшого в Києві.

Особливо цікавою книжка має бути для мешканців Києва та всіх тих, хто любить це місто. Адже топоніміка відіграє одну з ключових ролей у тексті, де кожен спогад пов’язаний із тією чи іншою місциною, вулицею, будинком. До речі, саме ця книга була представлена Сергієм Черепановим на одному з фестивалів української книги "Феодосія". 


Сергій Юрійович звернувся до молоді з закликом:
"Подорожуйте та записуйте свої враження!" . 


Гучні оплески



Фото на згадку, подарунки бібліотеці та куратору групи.




1 коментар:

  1. Як завжди, чудовий захід, дорогі колеги! Ностальгічні спогади за рідним Кримом, чарівною і неповторною Феодосією. Щиро дякую вам за просвітницьку діяльність і популяризацію краєзнавчих видань для молоді.

    ВідповістиВидалити