20 травня, 2021

Добра родина - славна Україна

ЦРБ ім. М. О. Некрасова свої зусилля та увагу спрямовує перш за все на роботу з молоддю. Особливо велике значення надається патріотичному вихованню. На зустрічі з молоддю запрошуються справжні герої нашого часу - ветерани АТО, волонтери, учасники Революції Гідності, громадські діячі.


У травні відзначаються багато знаменних дат: одна з них - Міжнародний день сім'ї. З цієї нагоди в читальній залі ЦРБ ім. М.О. Некрасова відбулася зустріч для студентів Київського регіонального вищого професійного будівельного училища. Гостями та ведучими заходу були Гліб Гржибовський - голова ГО "Славетні епохи України" та ветеран АТО, миротворець двох ротацій, представник КБУ Центр допомоги ветеранам АТО і сім'ям загиблих Руслан Боровик. Патріотичний захід розпочався з виконання Державного Гімну України.





Руслан Боровикгранатометник 90-го батальйону з позивним «Багдад», колишній миротворець – двічі побував в Іраку, у 2014р. він добровільно пішов до військкомату. Звідти потрапив на Житомирський полігон, де збірний 90-й батальйон готували для відправки в аеропорт. Брав участь у боях на території ДАПу до січня 2015р. У цьому ж році був демобілізований. Почав активно займатися громадською діяльністю. А ще Руслан - відомий фотограф, виставки його робіт відбулися у галереях, музеях та інших громадських місцях.  Він погодився надати кілька своїх фоторобіт  для виставки в бібліотеці. Руслан - батько двох маленьких доньок, яких виховує з ніжністю та любов'ю. 


Гліб  Гржибовський - давній друг і партнер бібліотек. Цікавий самобутній художник, філософські картини якого пам'ятають кияни та користувачі бібліотек. Адже багато виставок його робіт відбулися у просторах бібліотек Голосіївського району міста Києва. Але після загибелі в АТО свого сина Олексія Дурмасенка Гліб присвятив себе благородній місії - збереженню пам'яті воїнів  - сучасних героїв України. Він є засновником ГО "Славетні епохи України", членом багатьох громадських об'єднань, які допомагають сім'ям загиблих. Він також батько двох дорослих доньок.
Гості бібліотеки - це мужні чоловіки, які турбуються не тільки про свої родини, а й про нашу велику спільну родину - українців. 






Подібні зустрічі мають відбуватися на всіх площадках, в усіх школах та бібліотеках. Адже живі свідчення учасників доленосних подій в Україні для виховання молоді мають величезне значення.



Немає коментарів:

Дописати коментар