08 травня, 2021

Салют і слава роковинам навіки пам‘ятного дня.

   9 травня - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановлений відповідно до Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років».

   Відзначення Дня перемоги над нацизмом включає в себе переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого.
   76 років тому закінчилася європейська фаза найбільшого військового конфлікту в історії – Другої світової війни. 9 травня 1945 року о 0:43 у берлінському середмісті представниками нацистської Німеччини, союзників та СРСР було підписано Акт про капітуляцію Німеччини.
  Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вже кілька років поспіль є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів.
   Слід зазначити, що Україна, не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинули від 8 млн до 10 млн людей. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тис. сіл.

До Дня Перемоги відділ абонементу розгорнув
книжково-ілюстративну виставку.

    9 травня ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. Скільки життів забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона. Кожен день, як рік, кожен рік – як століття. Все витримали і перемогли. Перемогли тому, що вели війну справедливу. Перемогли тому, що відстоювали свою Батьківщину, відстоювали право на щастя, на життя.
   Сьогодні ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслюємо солідарність та бойове братерство усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів.
  Цього дня ми вшановуємо героїв, які закінчили війну, пройшли через нелюдські випробування, віддавали свої життя та здоров’я з вірою у перемогу справедливості.

9 травня пам'ятайте 9 Мая. День Победы. 9 Травня день Перемоги 1941-1954.

Безмежна вдячність ветеранам Другої світової війни.
Світла пам’ять загиблим. З Днем Перемоги, Україно!


Немає коментарів:

Дописати коментар