31 травня, 2021

БІБЛІОТЕЧНА ГАЛЯВИНА ДО ДНЯ СТОЛИЦІ ТА ДНЯ КИЄВА


28 травня бібліотеки ЦБС Голосіївського району міста Києва брали участь у загальнорайонній культурно-мистецькій програмі «Величальна Києву», що відбулась з нагоди святкування Дня столиці та Дня Києва в Голосіївському парку культури і відпочинку ім. М.Т. Рильського.
У програму «Бібліотечної галявини» увійшли: ретрофотовиставка «Історія однієї вулиці у старих фото із краєзнавчих розвідок бібліотеки ім. М.В. Гоголя», художня виставка користувача ЦРБ ім. М.О. Некрасова Анни Заліської-Дернової «Київський декоративний розпис», фотовиставка до 60-річчя Центрального автовокзалу столиці, майстер-класи, книжкові виставки, рольові читання українських казок тощо.
Творчу атмосферу заходу яскраво доповнювали виступи дитячих творчих колективів Голосіївського району. Цьогоріч це був 20-й фестиваль дитячої творчості «Голосіївські сонячні дзвони». Фестиваль був ініційований та започаткований у 2001 році відділом культури Голосіївської РДА і з кожним роком демонструє нові творчі досягнення юних голосіївців.


                                

   




У суботу, 29 травня, бібліотеки № 152 сімейного читання, ім. М.П. Стельмаха та № 142 для дітей приєднались до святкування Дня столиці та Дня Києва в мікрорайоні  «Теремки-2». Для дітей та підлітків проведено цікаві майстер-класи, ігри та вікторини. Дорослим теж було цікаво взяти участь в інтерактивних іграх. Родзинкою «Бібліотечної галявини» стала зустріч із відомою українською письменницею, поетом, членом Національної спілки письменників України Іриною Іванченко, яку запросили на свято працівники бібліотеки ім. М.П. Стельмаха. Поетична творчість І. Іванченко відома не лише в Україні, а й   далеко за її межами. Ірину знають в багатьох країнах Європи, США та Австралії. І. Іванченко, як ніхто, відчуває красу рідного міста, яку виклала у шести поетичних збірниках про Київ.

Поетичний гімн  Києва -  вірш Дмитра Луценка «Як тебе не любити, Києве мій» прочитала донька поетеси, волонтер  бібліотеки ім. М.П. Стельмаха Дар'я Лисенко.






































Немає коментарів:

Дописати коментар