15 листопада, 2021

Чекаємо нову книгу

 Семиразовому олімпійському чемпіону
Віктору Чукаріну – 100 років

До ювілею видатного українського гімнаста, семиразового олімпійського чемпіона Віктора Чукаріна в Києві презентували книгу:



9 листопада виповнилося 100 років від дня народження українського спортсмена, двічі абсолютного чемпіона Олімпійських ігор Віктора Чукаріна, якого у 1950-х називали кращим гімнастом світу. До ювілею у столиці видають книгу «Віктор Чукарін. Непереможний», примірники якої потраплять до українських бібліотек. Про це пише vechirniy.kyiv.ua.

Віктор Іванович Чукарін (9 листопада 1921, с. Красноармійське, Донецька область, Україна — 25 серпня 1984, Львів, Україна) у 1952-му на ХV і в 1956-му на ХVI Олімпійських іграх уперше в історії України завоював золото і здобув звання абсолютного олімпійського чемпіона.
Володар 11 медалей (7 — золотих, 3 — срібних, 1 — бронзової) і перший у світі семиразовий чемпіон Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту СРСР і заслужений тренер, викладач, завідуючий кафедрою гімнастики Львівського інституту фізичної культури — це лише одна сторона його життя. Цьому передували участь у Другій світовій, 17 німецьких концтаборів, порятунок із замінованої баржі, всі жахи фашистського полону, голод і повне фізичне виснаження, а вдома — розбомблений дім, убиті брат і батько…

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять великого гімнаста Віктора Івановича Чукаріна, — зазначив директор видавництва „Саміт-Книгата співавтор видання Іван Степурін. — Він неймовірним чином врятувався, повернувся додому, і мати впізнала його лише за шрамом на голові. Після всього цього став непереможним спортсменом, лідером та капітаном команди».


Джерело інформації: 

Немає коментарів:

Дописати коментар