29 січня, 2022

День пам'яті Героїв Крут

29 січня Україна вшановує пам'ять
 Героїв битви під Крутами.
  Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юнаків, що полягли під Крутами в боротьбі за вільну Україну, які захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.
    Вшановуючи пам'ять українських юнаків, що полягли у бою під Крутами у січні 1918 року, у читальній залі було проведено історично - патріотичну годину "Подвиг під Крутами - символ національної честі" для учнів Київського регіонального вищого професійного училища будівництва. Було зазначено, що бій під Крутами є однією з трагічних сторінок історії України й водночас найбільш героїчних. Цей день, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь.

 У рамках заходу відбувся перегляд документального фільму 

 "Герої України. Крути. 
   Перша Незалежність".




   Крутянський бій, як, мабуть, жодна інша подія буремних років Української революції, породив колосальну кількість міфів, легенд, домислів різного спрямування, через чималу кількість яких реалії бою почали забуватися. Якими були події насправді розповідає цей фільм.
     
  Усіх присутніх на заході запросили 
на традиційний cмолоскипний марш 
від Арсенальної площі до Аскольдової могили, 
який відбудеться 29 січня 2022 року о 17 годині.

Немає коментарів:

Дописати коментар