02 лютого, 2022

Графіка Пако Рабана: спогади про зустріч.

У літературно-мистецькій вітальні відділу абонементу ЦРБ ім. М.О. Некрасова розгорнуто галерею графічних образів  Пако Рабана, яка проводиться в рамках заходів бібліотеки до Міжнародного десятиліття зближення культур.     Всесвітньовідомий кутюр’є,  архітектор,    дизайнер, 



письменник, автор книг із філософії та езотерики, художник і скульптор – все це Пако Рабан. 

   

   Новатор від світу моди, він перший використав нетрадиційні матеріали для створення одягу – папір, пластик, метал, пір’я; перший використав темношкірих моделей; перший став супроводжувати дефіле музичним супроводом.

   Київ 2006 - виставка графіки Пако Рабана.
 Маестро прибув до столиці України на запрошення мистецтвознавця і куратора виставки Ганни Лаврехи.

              Прес-конференція.                                                    У майстерні художника Віктора Сидоренка.
 
               Одна  з робіт.                                                                     Відкриття виставки.

    
   Малюнки Пако Рабана такі ж загадкові, як і він сам. На них зображена ціла галерея облич, але не портретного характеру. Більше того, як стверджує сам автор, на його малюнках зображене одне й те ж саме обличчя – людина, яка задає світу питання. Питання, що турбує самого художника. Маестро вдається передати дивовижно широкий спектр емоцій та душевного стану. Персонажі виглядають самозаглибленими, наче прислухаються до чогось всередині самих себе, намагаючись почути шепіт власного серця, знайти у собі відповідь на питання «Чому?».

  Нещодавно у літературно-мистецькій вітальні відділу абонементу відбулася лекція, присвячена творчості великого митця та спогадам про зустріч з ним.


  

   Всією своєю творчістю Пако Рабан стверджує, що найголовнішою істиною у світі є самопізнання свого «я». Графічні твори Маестро є художнім відображенням його філософського  ставлення до світу і свідчать про нього, як про великого майстра, блискучого художника, творця, який змінює світ, змінює людей та їх свідомість, повертаючи нас до самих себе.
ЗАПРОШУЄМО 
ознайомитися з виставкою!

У статті використані інтернет матеріали та фото з приватних колекцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар