18 лютого, 2022

Небесна сотня - то в сердцях вогонь, він гаряче палав за Україну.

   20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”. 
   Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. 
 
  Цій даті була присвячена зустріч учасників Революції Гідності з молоддю – студентами Київського регіонального вищого професійного училища будівництва. Друзі та партнери бібліотеки – Олег Дурмасенко та Руслан Боровик завжди готові взяти участь у заходах з патріотичного виховання молоді. 

 Олег Дурмасенко - батько загиблого кіборга Олексія Дурмасенка є головою ГО «Славетні епохи України», активний громадський діяч, ініціатор багатьох проєктів, присвячених увічненню пам’яті загиблих героїв. 

   Особливо цікавою стала бесіда із професійним військовим і фотографом за покликанням Русланом Боровиком. Вирушаючи на захист Донецького аеропорту, він прихопив із собою фотокамеру. Тоді він ще не знав, що на світлинах будуть зафіксовані останні образи загиблих побратимів та унікальні епізоди героїчної оборони летовища. Пізніше світлини його авторства були видані волонтерами «Народного тилу» у фотоальбомі «ДАП». Вони стали відомими на увесь світ. Під час зустрічі Руслан Боровик поділився власними спогадами про оборону ДАПу та розповів про техніку створення світлин. 
   Подібні зустрічі дуже важливі для виховання патріотизму у нашої молоді. Адже досвід, яким діляться учасники героїчних подій, є безцінним.

Немає коментарів:

Дописати коментар