23 лютого, 2023

"Неймовірна. Ода до радості"

  21 лютого в Національному музеї літератури України спільно з Всеукраїнським жіночим товариством імені Олени Теліги пройшов вечір пам'яті Олени Теліги, адже саме в цей день виповнилась 71 річниця відтоді, як письменниця та її чоловік загинули від рук нацистів у Бабиному Яру.
  На вечері відбулася авторська презентація книги Ірен Роздобудько "Неймовірна. Ода до радості", на яку були запрошені також співробітники нашої бібліотеки.


  Ірен Віталіївна Роздобудько - українська письменниця, ілюстраторка та сценаристка, викладач кінодраматургії. Вивчивши  українську мову та почавши писати романи - стала однією з найуспішніших та найтитулованіших авторок України. Творчий доробок письменниці складають дві поетичні збірки, десятки романів масової літератури (детективи, психологічні драми), дитячі книги (зокрема, з серії Життя видатних дітей), повість для підлітків Арсен. Авторка кіносценаріїв багатьох успішних фільмів та міні-серіалів.
   Твори Роздобудько перекладено російською та англійською мовами.
  Ірен Роздобудько, в книзі "Неймовірна. Ода до радості", дає можливість доторкнутися до внутрішнього світу видатної жінки - Олени Теліги, яка не просто говорила, вона відверто кричала про незалежність України і вела боротьбу за неї до останнього дня свого життя... Яке обірвалось надто рано...
   Її друзі, однодумці Улас Самчук, Олег Ольжич, Іван Рогач та інші стояли з нею пліч-о-пліч, а дехто розділив з нею і день смерті, як Михайло Теліга, вірний своїй дружині до останньої хвилини життя.
  "…Між життям і смертю - лише одна літера."
  "Я знаю: віра і любов - те, за що варто віддати життя, чи не так?!"            "Неймовірна. Ода до радості" Ірен Роздобудько.
 Олена Теліга - поетеса, діячка ОУН, публіцистка, патріотка незалежної України. Вона та її побратими, за допомогою своєї творчості, сили слова, доносили до людей дух патріотизму, революції, українізації.
 Зустріч пройшла у доброзичливій, невимушеній атмосфері та справила незабутнє враження на присутніх.
  Ми отримали велике задоволення від живого спілкування Ірен Роздобудько з глядачами, від виконання пісень на слова Олени Теліги    народною артисткою України Світланою Мирвода та Ігорем Жуком, а також від перегляду унікальних фото та відеоматеріалів про Олену Телігу. 
  Після презентації ми придбали книгу "Неймовірна. Ода до радості" для читачів нашої бібліотеки та отримали автограф письменниці.



      З читацьких відгуків:
 "Ця книга максимально заряджена патріотизмом, незалежністю, категоричністю та відвагою."

   "Із такою відважною й діяльною нацією, сповненою віри, рішучості, сподівань, завзяття Україна обов'язково відстоїть себе і незаперечне право на щастя та радість. Наші найяскравіші найзнаковіші постаті, серед яких і Олена Теліга, ведуть боротьбу за сильну, гідну, успішну країну разом з усіма."

  "Ми певні перемоги, адже наші воїни, наші співвітчизники стоять на стороні світла. Багато з нас, як і колись Олена Теліга, у дні випробувань прийшли до любові і розуміння українства."

Немає коментарів:

Дописати коментар