12 травня, 2023

150 років від дня народження Павла Скоропадського

Пропонуємо вашій увазі
науково-популярне видання
із серії "Знамениті українці"
"ПАВЛО СКОРОПАДСЬКИЙ"
Віктора Савченко

  Автор висвітлює життя і діяльність Павла Скоропадського як у контексті загальноукраїнської історії, так і в плані пізнання його як особистості. Використані архівні матеріали, документальні джерела, спогади учасників подій дають змогу побачити і зрозуміти світогляд Скоропадського, його оцінку подій, які переживала українська земля у важкі роки революції .
  За гетьманства Скоропадського Україна досягла чималих успіхів у галузі науки, освіти та культури. Більшість істориків вважають період гетьманування Скоропадського періодом економічного піднесення України. Було удосконалено грошову систему, створено державний бюджет, відновлено залізничний рух.  
  Поряд із рядом конкретних досягнень, незважаючи на помітні позитивні зрушення в суспільному житті, гетьманський режим допустив фатальні прорахунки, а Павлу Скоропадському не вдалося надовго втримати владу.
  Павло Скоропадський виступав за відродження гетьманської держави. Проте його боротьба за вільну Україну позначена багатьма трагічними подіями. 
 Оцінювати гетьмана Скоропадського можна і як "лиходія", і як "праведника", але саме своєю неоднозначністю він і цікавий.
    Ким же він був насправді?

#ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК#поповненняфондівбібліотекУІК
#программа_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік
#ІнститутУкраїнськоїКниги
#УкраїнськийІнститутКниги
#Український_Інститут_Книги

Немає коментарів:

Дописати коментар