21 травня, 2023

Поетична весна у бібліотеці

   Підтримуючи Міську Концепцію ствердження української мови в усіх сферах суспільного життя міста Києва на 2023-2025 роки наша бібліотека організувала та провела творчу зустріч з директором Центру допрофесійної підготовки Навчально-наукового інституту розвитку освіти Національного авіаційного університету, членом Національної спілки письменників України, поетесою Тетяною Петровською.

 
   Тетяна Петровська є кандидатом педагогічних наук, ініціатором проведення кількох літературних конкурсів, автором низки поетичних збірок. Чимало поезій Тетяни Петровської також покладені на музику, вони стали піснями та романсами у виконанні народних та заслужених артистів України.
   За ініціативи Тетяни Василівни проводиться всеукраїнський поетичний конкурс "Білий голуб" від Національного авіаційного університету. До того вона була ініціатором конкурсів для учнів "Зерна доброти" на районному, обласному та всеукраїнському рівнях.
   Тетяна Петровська розробила авторський курс поетики для дітей. Вона - одна з тих, хто започаткував в Україні даний напрямок. На її думку - це дуже важливо для дітей, які мають хист до літератури і хотіли б писати вірші. Зараз у педагогині є послідовники, які за її програмою видали і свої методичні посібники.
  Мета конкурсу - сприяння розкриттю таланту та розвитку творчої особистості учня і студента; стимулювання творчого мислення, прагнення до загальнолюдської культури та інтелектуальної новизни; формування патріотичних почуттів засобами образного слова; популяризації національного літературного надбання; виховання любові до української мови та України. Напрями конкурсу: літературна творчість і духовність особистості, зв’язок літературної творчості з долею українського народу та рідного краю.
   Тетяна Петровська закликала молодь приєднуватись до творчих акцій, вивчати та насолоджуватись поетичним здобутком України.

   

   Тетяна Василівна представила та подарувала 
бібліотеці свої нові збірки поезії. 

 

   Весна для літературного Києва  це завжди пора творчих вечорів, презентацій, численних зустрічей письменників із читачами. Під час жорстокої війни, яку розпочала проти України росія, Київ доводить, що він - культурна столиця однієї з найбільших країн Європи, яка об’єднує український народ і живить душі й серця всіх небайдужих до потужного українського слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар