24 травня, 2023

Історії вічного міста

   Напередодні Дня Києва 23 травня 2023 року у інтернет-центрі ЦРБ Голосіївського району відбувся вечір - зустріч з києвознавцем, істориком,  журналістом, письменником Михайлом Кальницьким.


  Михайло Кальницький -  учасник численних історичних, краєзнавчих, культурологічних наукових конференцій, активно займається вивченням та охороною культурної спадщини Києва та України. Входить до складу Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури.  Проводив пошук архівних матеріалів для проєктів реставрації та відтворення історичних будівель Києва (комплекс Михайлівського Золотоверхого монастиря, Миколаївський собор Покровського монастиря, Різдвяна церква на Подолі, Кловський палац та ін.) Член комісії з питань найменувань та пам'ятних знаків Київської міської державної адміністрації. Автор численних книг та публікацій з історії Києва.
    Михайло Борисович розповів про історію Голосіївського району, а саме зосередився на промислових підприємствах Деміївки, їх минулому та сучасному. Адже це історична місцевість нашого міста та центр нашого району. Його історія цікава усім: працівникам бібліотек та читачам.
   Кальницький завжди спирається на документальні свідоцтва, архівні матеріали, розшукує найцікавіше. Тому зустріч з ним стає подією у діяльності бібліотек.


   На захід була запрошена  науковець,  історіограф, викладач, екс- заступник голови Державної служби охорони культурної спадщини Мiнкультури Украīни  Євніка Анатоліїна Ліньова, яка розповіла цікаві факти про історію відновлення знаменитих храмів Києва.

   

   
   Про Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського розповіла та запросила на заходи співробітниця музею Світлана Кравченко.



   

     Залучення до бібліотек цікавих та відомих людей, видатних спеціалістів своєї справи, діячів культури та мистецтв, літераторів сприяє покращенню іміджу бібліотек, допомагає розширити коло користувачів. 

Фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар